Video: Rendement en duurzaamheid centraal in HomeMiXX-aanpak
HomeMiXX richt zich op varkenshouders die zelf voer mengen, zoals brijvoer, droge grondstoffen en nippelvoedering. Deze totaalaanpak bestaat uit een ruim aanbod van maatwerk voeders in combinatie met begeleiding van de specialisten. Met alle ervaring en kennis die ForFarmers in huis heeft, levert deze aanpak veel toegevoegde waarde voor de varkenshouder. Zowel op het gebied van financieel rendement, als het verlagen van de CO2-voetafdruk.
Rendement door sterk maatwerk
Varkenshouders die zelf voer mengen, en dus gebruik maken van bedrijfsspecifieke rantsoenen, behalen maximaal rendement. De rantsoenen worden namelijk afgestemd op de behoeften van de aanwezige varkens op het bedrijf en de wensen van de varkenshouder. Om de varkenshouder te helpen beter rendement te behalen, werkt ForFarmers met vier pijlers: specialist, optimalisatie, monitoring en duurzaamheid. Jordy van den Berk, verkoopleider varkens Nederland: “Ons team van HomeMiXX-specialisten vormt de basis voor sterk maatwerk. Zij komen veel in de stal en hebben actuele nutritionele kennis. Met hun kennis van de grondstoffen- en bijproductenmarkt en ervaring hoe dit toe te passen, stellen zij de rantsoenen samen en monitoren dit continu op het bedrijf. Er wordt gewerkt met de juiste protocollen en er worden analyses uitgevoerd bij ons eigen laboratorium. Die resultaten bespreekt de specialist met de varkenshouder en naar aanleiding daarvan worden er nieuwe doelstellingen bepaald of bijgesteld. Dit noemen wij sterk maatwerk, in het voordeel van de varkenshouder.”
Duurzaam voeren
Naast rendement op het erf spelen het bevorderen van circulariteit en verlagen van emissies in de HomeMiXX-aanpak een centrale rol. “Bij het zelf mengen van voer wordt er maximaal gebruikgemaakt van reststromen: producten die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie, ook wel circulaire voeders genoemd. Varkens zetten deze producten om tot voedsel dat wél geschikt is voor mensen. De varkenshouderij speelt hiermee een belangrijke rol in de verduurzaming van onze voedselketen. Bovendien hebben de reststromen een lage CO2-voetafdruk en draagt het voeren van mixx-voeders dus bij aan een kleinere CO2-voetafdruk van het eindproduct. Reden genoeg om extra aandacht te schenken aan dit segment”, aldus Hans Hectors, marketingmanager varkens Nederland.
Meer weten over HomeMiXX? Bekijk dan hier de vlog van HomeMiXX-specialisten Evie de Graaf en Erik
Salemink.