logoClose menu
Menu
  • Nieuws
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Close submenu ( Nieuws) Nieuws
  • Home
  • Markt
  • Diergezondheid
  • Voeding
  • Ondernemen
  • Fokkerij
  • Huisvesting
  • Mest
  • Vlees
Close submenu (Markt)Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Close submenu (Diergezondheid)Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Close submenu (Voeding)Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Close submenu (Ondernemen)Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Close submenu (Fokkerij)Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Close submenu (Huisvesting)Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Close submenu (Mest)Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Close submenu (Vlees)Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Close submenu (Vakblad)Vakblad
  • Jaargangen
  • Verschijningsdata
  • Abonneren
Pigbusiness.nl logo
  • Nieuws
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf

  • Menu
De Heus logo
  • Home
  • Nieuws
  • Over De Heus
  • Contact
De HeusVoedingFotoserie: Varkensbedrijf familie Haesen

Goede start zorgt voor gezonde varkens

Fotoserie: Varkensbedrijf familie Haesen

Anne Haesen runt een gesloten varkensbedrijf net over de grens bij Maastricht in het Vlaamse Gors-Opleeuw. Bij de familie Haesen hebben ze gemiddeld 340 zeugen met biggen en 3.680 vleesvarkens en er is veel aandacht voor hygiëne en diergezondheid.
Bekijk alle foto's
Er wordt efficiënt en praktisch gewerkt met TN70- zeugen en TN Tempo eindbeer in een vierwekensysteem. De werkzaamheden komen vrij strikt, maar doordat ze met z’n drieën of vieren zijn en ieder zijn eigen taak heeft, loopt alles heel vlot.
De hokken in de kraamstal zijn voorzien van cups. De biggen hebben hierdoor de mogelijkheid om extra melk te drinken. Dit zorgt ervoor dat alle biggen voldoende voer op kunnen nemen. Hierdoor neemt het speengewicht van de biggen toe en vermindert de uitva
De zeugen worden in de dracht gevoerd met een hoog-laag-hoog schema. Zo zijn ze niet te vet rond het werpen en hebben ze ook goed ontwikkelde uiers rondom de worp. Er is bovendien voldoende kwalitatief goede biest beschikbaar.  Voor hoogproductieve zeugen
Opfokgelten komen binnen op het bedrijf wanneer ze tussen de 22 en 26 weken zijn en worden in een aparte afdeling opgevangen. Ook hier is hygiëne van belang daarom blijven de gelten acht weken in quarantaine voordat ze het bedrijf in gaan. Ze worden tusse
Er wordt efficiënt en praktisch gewerkt met TN70- zeugen en TN Tempo eindbeer in een vierwekensysteem. De werkzaamheden komen vrij strikt, maar doordat ze met z’n drieën of vieren zijn en ieder zijn eigen taak heeft, loopt alles heel vlot.
Er wordt efficiënt en praktisch gewerkt met TN70- zeugen en TN Tempo eindbeer in een vierwekensysteem. De werkzaamheden komen vrij strikt, maar doordat ze met z’n drieën of vieren zijn en ieder zijn eigen taak heeft, loopt alles heel vlot.
De hokken in de kraamstal zijn voorzien van cups. De biggen hebben hierdoor de mogelijkheid om extra melk te drinken. Dit zorgt ervoor dat alle biggen voldoende voer op kunnen nemen. Hierdoor neemt het speengewicht van de biggen toe en vermindert de uitva
De hokken in de kraamstal zijn voorzien van cups. De biggen hebben hierdoor de mogelijkheid om extra melk te drinken. Dit zorgt ervoor dat alle biggen voldoende voer op kunnen nemen. Hierdoor neemt het speengewicht van de biggen toe en vermindert de uitval voor het spenen.
De zeugen worden in de dracht gevoerd met een hoog-laag-hoog schema. Zo zijn ze niet te vet rond het werpen en hebben ze ook goed ontwikkelde uiers rondom de worp. Er is bovendien voldoende kwalitatief goede biest beschikbaar.  Voor hoogproductieve zeugen
De zeugen worden in de dracht gevoerd met een hoog-laag-hoog schema. Zo zijn ze niet te vet rond het werpen en hebben ze ook goed ontwikkelde uiers rondom de worp. Er is bovendien voldoende kwalitatief goede biest beschikbaar. Voor hoogproductieve zeugen is de structuur van het voer belangrijk. Door fysiek ander voer te geven, met dezelfde grondstoffen en voederwaarde, kan de maag-darmgezondheid en de algemene weerstand van de zeug aanzienlijk verbeteren en krijg je fittere zeugen.
Opfokgelten komen binnen op het bedrijf wanneer ze tussen de 22 en 26 weken zijn en worden in een aparte afdeling opgevangen. Ook hier is hygiëne van belang daarom blijven de gelten acht weken in quarantaine voordat ze het bedrijf in gaan. Ze worden tusse
Opfokgelten komen binnen op het bedrijf wanneer ze tussen de 22 en 26 weken zijn en worden in een aparte afdeling opgevangen. Ook hier is hygiëne van belang daarom blijven de gelten acht weken in quarantaine voordat ze het bedrijf in gaan. Ze worden tussen de 250 en 260 dagen voor het eerst gedekt.
Bekijk de hele reportage
Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de oprichting in 1911 is de onderneming van een klein regionaal bedrijf doorgegroeid naar één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie. De groei in Nederland is gerealiseerd door autonome groei en overnames. Mede door de snelle uitbreiding buiten Nederland behoort De Heus inmiddels tot de top 15 van diervoederleveranciers in de wereld.
Contactpersoon
  • Ronald Tibbe

    Verkoopleider sector varkens (Noord)

    r.tibbe@deheus.com

  • Antoine Dijkhoff

    Verkoopleider sector varkens (Zuid)

    adijkhoff@deheus.com

  • Verkoopbinnendienst

    (0318) 675 430

    info@de-heus.nl

Meer contact
Social
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Instagram
Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
Top