Vion zet meer stappen op lucratieve vleesvervangersmarktVion wil de komende jaren verder inzetten op verduurzaming van de vleesproductie en meer inzetten op het produceren van plantaardige eiwitten. Die strategie werd in 2018 al aangekondigd.28 maart 2020Slachterij en verwerking1 reactie
Vion 'Markt verandert snel door corona'Door de coronacrisis is er een enorme verandering in het consumptiepatroon: mensen eten niet meer buiten de deur maar thuis. Afzet van vlees naar restaurants en hotels is stilgevallen en leveringen aan supermarkten is fors toegenomen.27 maart 2020Retail en consument
Winst vleesverwerker Vion in 2019 verdubbeldVleesverwerker Vion heeft vorig jaar de winst ruim zien verdubbelen ten opzichte van 2018. De nettowinst steeg van 10,2 miljoen euro in 2018 naar 26,6 miljoen euro in 2019. De grote vraag naar varkensvlees in met name Azië stuwde de winst van Vion flink.27 maart 2020Slachterij en verwerking7 reacties
Vion-slachterij in Thüringen stopt met slachten van varkens: alleen nog runderslachtVion stopt volgend jaar met het slachten van varkens in het Duitse Altenburg. De vleesverwerker gaat zich daar specialiseren in de slacht en vleesverwerking van rundvee.24 november 2019Slachterij en verwerking
Vion wil regie pakken voor betere samenwerking in varkenshouderijVleesverwerker Vion wil de regie pakken om de Nederlandse varkenshouderij naar een goede toekomst te leiden. Woorden van deze strekking zei algemeen directeur Roland Lotgerink van Vion maandagavond tijdens de jaarbijeenkomst van Topigs in Arnhem.28 mei 2019Vlees5 reacties
Vion nu ook met premium Robusto-ham op Spaanse marktNa de introductie op de Italiaanse markt, gaat Vion zijn premium-ham Robusto ook in Spanje aan hammendrogers aanbieden. Dit product onderscheidt zich volgens Vion door zijn gewicht, kleur, vetbedekking, intramusculair vet, vorm en consistentie.16 april 2018Vlees
Starfarmers sturen dankzij onderzoek op stabieler stalklimaatTijdens de algemene ledenvergadering van Starfarmers zijn de eerste resultaten gedeeld van het project 'Meten is weten'. Bij 22 deelnemers in dit project binnen de regeling 'Ondersteuning ketenconcepten'. is het klimaat in de varkensstal in kaart gebracht27 maart 2018Klimaat
Vion geeft deelnemers PIG-prijssysteem een leuk extraatjeGemiddeld 1,15 euro per geleverd varken, incl. BTW. Dat is het bedrag dat Vion Pork een nabetaalt over 2017 aan de deelnemers van het Vion prijsindexgarantie-systeem (PIG).26 januari 2018Vlees
De Groene Weg introduceert EKO-code voor varkensvleesketenDe Groene Weg, het slachthuis dat zich exclusief toelegt op biologisch vlees, introduceert per 1 januari 2018 een EKO-code voor haar varkensvleesketen. De organisatie zet zich daarmee in op verdere verduurzaming biologische voedselproductie.11 december 2017Maatschappij
De Groene Weg komt met EKO-code varkensvleesketenDe Groene Weg lanceert per 1 januari 2018 een EKO-code voor haar varkensvleesketen. Met de introductie van de EKO-code zegt De Groene Weg voor een nog duurzamere voedselproductie te gaan.29 november 2017Slachterij en verwerking