Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden op 12 september 2018.
Thema-avond Voeding
12 september te Dalfsen
Op woensdag 12 september 2018 organiseert Pig Business de thema-avond Voeding in de Showroom Farmfocus te Dalfsen.
Programma
1
Ontvangst
19:15 tot 19:30
Ontvangst met koffie en thee.
2
Praktijkworkshop door Marcel Zweers en Bram van den Oever (ForFarmers)
19:30 tot 19:55
Zelfmengen; de invloed van variatie in grondstofkwaliteit op uw resultaat.
Verkoopleider Total Feed Marcel Zweers van ForFarmers zal samen met nutritionist Bram van den Oever ingaan op het onderwerp zelfmengen, oftewel HomeMixxen. Aan de hand van diverse voorbeelden laten ze zien wat variatie in grondstofkwaliteit voor impact heeft op het resultaat. Zo kent bijvoorbeeld aardappelstoomschillen een grote variatie in de samenstelling. Wat kan kwaliteit A en D doen op het resultaat van de varkenshouder? Het belooft een praktische en informatieve workshop te worden voor zowel varkenshouders die al zelf mengen als voor hen die dat (nog) niet doen.
Verkoopleider Total Feed Marcel Zweers van ForFarmers zal samen met nutritionist Bram van den Oever ingaan op het onderwerp zelfmengen, oftewel HomeMixxen. Aan de hand van diverse voorbeelden laten ze zien wat variatie in grondstofkwaliteit voor impact heeft op het resultaat. Zo kent bijvoorbeeld aardappelstoomschillen een grote variatie in de samenstelling. Wat kan kwaliteit A en D doen op het resultaat van de varkenshouder? Het belooft een praktische en informatieve workshop te worden voor zowel varkenshouders die al zelf mengen als voor hen die dat (nog) niet doen.
3
Presentatie gastspreker
20:00 tot 20:45
Praktijkverhaal van gastspreker Jan Scholten (bedrijfsleider Varkenshouderij De Grenshoeve). Het is fijn dat Jan bij deze thema-avond als boerengastspreker wil vertellen wat hij deed aan de te royale conditie van zijn zeugen en hoe hij dankzij vezelvoeding de productie verhoogde. Jan is van mening dat wanneer zeugen al te lange tijd te royaal in conditie zijn dat dit ten koste gaat van de voeropname in de kraamstal. Extra aandacht voor vezels op De Grenshoeve in het brijvoer blijkt vele effecten te hebben, zo blijft bijvoorbeeld de mest smeuïg. Meer weten? Kom naar de thema-avond 'Voeding'.
4
Workshoprondes
20:50 tot 21:45
Specialisten van de thema-partners gaan dieper in op het thema Voeding door praktische workshops te geven.
De thema-partners van deze avond zijn;
Trouw Nutrition - Vlees of vet, wat is de potentie van het varken?
Het blijft een continue uitdaging om met voeding zo goed mogelijk aan te sluiten op de genetische potentie van varkens. Een goede levenstart is van groot belang om efficiënte vleesproductie bij vleesvarkens te kunnen bereiken. Op basis van de theorie, maar met een praktische voedingstoepassing zullen Leendert Amersfoort en Bert Pappot hier verder op ingaan. Daarnaast krijgt het belang van zeugenvoeding bij de ontwikkeling van jonge biggen aandacht tijdens deze workshop.
Nutriad - Voeropname van varkens stimuleren
Nutritionisten hebben de lastige opgave om een gezond, economisch en nutritioneel uitgebalanceerd voer samen te stellen. De behoeften van het varken veranderen daarbij gedurende de levencyclus: zo worden voeropname en darmgezondheid beïnvloed door verschillende factoren zoals spenen, rantsoenaanpassingen, gezondheid van het dier, farm management, en (on)smakelijkheid van voeringrediënten. Met ons programma van Palatability-oplossingen, specifiek ontwikkeld om vrijwillige voeropname bij varkens te stimuleren, bieden wij mogelijkheden aan om rantsoenen te formuleren die zo aantrekkelijk zijn dat er voldoende voer wordt geconsumeerd en optimale groei wordt gerealiseerd.Onze Digestive Performance portfolio ondersteunen dan weer darmgezondheid en verteringsefficiëntie. Ze verbeteren de ontwikkeling, integriteit en werking van het spijsverteringskanaal en houden de microbiële activiteit in de darmen in een goede balans. Ook helpen ze om Salmonella onder controle te houden. Daarnaast bieden we ook oplossingen aan om de negatieve effecten van mycotoxines in het voer en in het dier op te vangen. Met al deze supplementen kunnen dan ook programma’s worden opgesteld die toelaten om de gezondheid en prestaties van dieren te verhogen, en dit bij gunstige productiecondities, maar ook als de omstandigheden uitdagender worden.
Agrifirm - Voordelen van vezels op uw bedrijf
In de presentatie van Jan Scholten vertelt hij hoe zijn bedrijfsresultaten zijn verbeterd en hoe vezels daarin een grote rol hebben gespeeld. In deze prikkelende workshop gaan we hier met een nutritionist en account manager dieper op in en bespreken we het belang van vezels aan de hand van een aantal stellingen. Bij welke diergroepen kunnen vezels eigenlijk worden ingezet en hoe zit het met de voederwaarde? Deze workshop geeft antwoord op de vragen hoe u praktisch gebruik kunt maken van vezels, in welke situaties u vezels kunt toepassen en wat het te verwachten resultaat is. Benieuwd wat vezels op uw bedrijf kunnen betekenen? Wij zien u graag tijdens onze workshop!
De thema-partners van deze avond zijn;
Trouw Nutrition - Vlees of vet, wat is de potentie van het varken?
Het blijft een continue uitdaging om met voeding zo goed mogelijk aan te sluiten op de genetische potentie van varkens. Een goede levenstart is van groot belang om efficiënte vleesproductie bij vleesvarkens te kunnen bereiken. Op basis van de theorie, maar met een praktische voedingstoepassing zullen Leendert Amersfoort en Bert Pappot hier verder op ingaan. Daarnaast krijgt het belang van zeugenvoeding bij de ontwikkeling van jonge biggen aandacht tijdens deze workshop.
Nutriad - Voeropname van varkens stimuleren
Nutritionisten hebben de lastige opgave om een gezond, economisch en nutritioneel uitgebalanceerd voer samen te stellen. De behoeften van het varken veranderen daarbij gedurende de levencyclus: zo worden voeropname en darmgezondheid beïnvloed door verschillende factoren zoals spenen, rantsoenaanpassingen, gezondheid van het dier, farm management, en (on)smakelijkheid van voeringrediënten. Met ons programma van Palatability-oplossingen, specifiek ontwikkeld om vrijwillige voeropname bij varkens te stimuleren, bieden wij mogelijkheden aan om rantsoenen te formuleren die zo aantrekkelijk zijn dat er voldoende voer wordt geconsumeerd en optimale groei wordt gerealiseerd.Onze Digestive Performance portfolio ondersteunen dan weer darmgezondheid en verteringsefficiëntie. Ze verbeteren de ontwikkeling, integriteit en werking van het spijsverteringskanaal en houden de microbiële activiteit in de darmen in een goede balans. Ook helpen ze om Salmonella onder controle te houden. Daarnaast bieden we ook oplossingen aan om de negatieve effecten van mycotoxines in het voer en in het dier op te vangen. Met al deze supplementen kunnen dan ook programma’s worden opgesteld die toelaten om de gezondheid en prestaties van dieren te verhogen, en dit bij gunstige productiecondities, maar ook als de omstandigheden uitdagender worden.
Agrifirm - Voordelen van vezels op uw bedrijf
In de presentatie van Jan Scholten vertelt hij hoe zijn bedrijfsresultaten zijn verbeterd en hoe vezels daarin een grote rol hebben gespeeld. In deze prikkelende workshop gaan we hier met een nutritionist en account manager dieper op in en bespreken we het belang van vezels aan de hand van een aantal stellingen. Bij welke diergroepen kunnen vezels eigenlijk worden ingezet en hoe zit het met de voederwaarde? Deze workshop geeft antwoord op de vragen hoe u praktisch gebruik kunt maken van vezels, in welke situaties u vezels kunt toepassen en wat het te verwachten resultaat is. Benieuwd wat vezels op uw bedrijf kunnen betekenen? Wij zien u graag tijdens onze workshop!
5
Barpraat
22:00 tot 23:59
Barpraat met een drankje en gehaktbal. De deelname en catering zijn gratis voor varkenshouders en wordt u aangeboden door Pig Business, FarmFocus en de partners.