Video: Hoe wordt CCM verwerkt in onze brijvoeders?In de vierde aflevering van onze serie laten we zien hoe CCM wordt verwerkt in onze voeders. In deze video legt Eelco van de Hoef het verwerkingsproces van Agrubrij uit.16 januari 2025Voeding
Video: Eelco van de Hoef laat het productieproces van CCM zienIn de derde aflevering van onze serie duiken we in de zorgvuldige verwerking en conservering van mais tot CCM. Eelco van de Hoef en Sander Hulshof van AR Coproducten nemen je in deze video mee in dit proces.11 december 2024Voeding
Ondernemersdag biologischDinsdag 3 december organiseert AgruniekRijnvallei een biologische ondernemersdag bij de Essenburcht in Kootwijkerbroek. Het is thema is: waar staat de biologische sector in 2030. Aanmelden: argroep.nl/ondernemersdagbiologisch27 november 2024Ondernemen
Hoe korrelmais wordt geoogst en verwerkt bij Varkenshouderij Tenhagen?In onze videoreeks nemen we je mee in het volledige proces van CCM. In deze tweede aflevering demonstreren Eelco van de Hoef, Floris en Lucas Tenhagen hoe de korrelmais bij Varkenshouderij Tenhagen in Neede wordt geoogst en verwerkt.18 november 2024Voeding
Kijkje in de AR-voerkeuken: CCM, aflevering 1In onze nieuwe videoreeks nemen we je mee in het complete proces van CCM. In vijf afleveringen zie je hoe we werken aan de beste CCM-kwaliteit voor varkens. In deze eerste aflevering nemen Raymond Heuvels en Eelco van de Hoef de maisteelt onder de loep.30 oktober 2024Voeding
Hoe ga je met voeding de strijd aan met streptokokken bij varkens?Van streptokokken kunnen varkens ernstig ziek worden. Met de juiste managementmaatregelen en voeding kunnen we varkens ondersteunen bij hun weerstand om ernstige ziekteverschijnselen zoveel mogelijk te voorkomen en de economische schade te beperken. 8 oktober 2024Diergezondheid
Onze ervaring met verwerkt dierlijk eiwit: gezonde varkens met een lage vcAR heeft 2 jaar ervaring met verwerkt dierlijk eiwit (vde) in varkensvoer, wat aanzienlijke voordelen biedt. Bij gespeende biggen is de voederconversie 6% lager dan bij gewoon voer, aldus innovatiemanager Eelco van de Hoef en nutritionist Rob Schurink.11 juli 2024Voeding
CO2 en NH3 onder controle in de varkensstalHet is belangrijk om zo stabiel mogelijk te ventileren. Wie wel eens ventilatie-specialist Frans Lemans op bezoek heeft gehad kent zijn bekende formule: CO2 + NH3 + H2O = problemen. Het is essentieel om deze drie parameters onder controle te houden.30 mei 2024Klimaat
Open dag: 'Boer beter met nul op de meter'Varkensbedrijf Buut’n Gewoon is hard op weg om energieneutraal te worden. Zowel voor de portemonnee en de afzet als vanuit milieuoogpunt levert dit veel voordelen op.14 mei 2024Ondernemen
Meld je aan voor kennisbijeenkomsten varkensHoe zorg je ervoor dat je bedrijf toekomstbestendig blijft en hoe blijf je zelf aan het roer? Tijdens de kennisbijeenkomsten gaan vier inspirerende sprekers in op de ontwikkelingen op het gebied van voeding, huisvesting, fokkerij en financieel resultaat.20 maart 2024Ondernemen