‘Tijd rijp voor meer smaak en kwaliteit’„Consumenten hebben meer belangstelling voor luxe, smaakvolle producten, waarvan de herkomst bekend is”, zegt retailkenner Gerard Rutte.13 oktober 2008Vlees
Bezuinigen op voerkwaliteit vaak verkeerde strategieHet kiezen van de beste voerstrategie is voor varkenshouders belangrijker dan ooit.13 oktober 2008Ondernemen
‘Management en schaalvoordeel doorslaggevend’Vleesvarkenshouders die goed presteren, realiseren een voerwinst die 50 euro per vleesvarken hoger ligt dan collega’s die het technisch minder goed doen.13 oktober 2008Ondernemen
Internationale opmars van Jutland MeatDe Nederlander Frans Stortelder groeit met zijn onderneming Jutland Meat tegen de verdrukking in.13 oktober 2008Ondernemen
Mark Schippers: ‘Varkens gezonder bij loskoppelen medicijnhandel’De innovatiekracht van de Nederlandse varkenshouderijsector is ook de kracht van Schippers in Bladel.13 oktober 2008Diergezondheid
‘In het gas uit de hand, uit het gas in de hand’Of de gemiddelde varkenshouder enthousiast zat te wachten op de nieuwe Piglift en Pigsleeper voor verdoofd castreren van beerbiggen, ondanks de vergoeding van een kleine 1.000 euro, mag betwijfeld worden.13 oktober 2008Diergezondheid
Automatiseren of personeel aannemenOp varkensbedrijven die opschalen kan de toenemende arbeidsbehoefte beperkt worden opgevangen door automatisering.13 oktober 2008Ondernemen
Varkenssector verknocht aan weekritmeDe Nederlandse varkenssector steekt anders in elkaar dan de Franse of de Belgische.13 oktober 2008Fokkerij
Betere proportionering nodig in Zuid-AfrikaOndanks de befaamde braaicultuur wordt er in Zuid-Afrika relatief weinig varkensvlees gegeten: gemiddeld 3,7 kg per persoon per jaar.13 oktober 2008Ondernemen
Wisselkoersen weinig invloed op vleesprijsNu de Amerikaanse dollar en economie onder druk staan, vraagt de varkenssector zich af welke invloed dit heeft op de vleesprijs.13 oktober 2008Ondernemen