logoClose menu
Menu
  • Nieuws
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Close submenu ( Nieuws) Nieuws
  • Home
  • Markt
  • Diergezondheid
  • Voeding
  • Ondernemen
  • Fokkerij
  • Huisvesting
  • Mest
  • Vlees
Close submenu (Markt)Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Close submenu (Diergezondheid)Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Close submenu (Voeding)Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Close submenu (Ondernemen)Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Close submenu (Fokkerij)Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Close submenu (Huisvesting)Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Close submenu (Mest)Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Close submenu (Vlees)Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Close submenu (Vakblad)Vakblad
  • Jaargangen
  • Verschijningsdata
  • Abonneren
Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven

Bedrijfsstrategieën

Welke koers kies je voor jouw agrarisch bedrijf? Ga je voor meer efficiëntie met minder input, een focus op eigen afzet, of extra inkomsten uit natuurbeheer? Misschien kies je wel voor een combinatie van strategieën. Wat je ook kiest, het doel is altijd een rendabel en toekomstbestendig bedrijf.
Hoe kun je jouw bedrijfsmodel aanpassen om nieuwe marktkansen te benutten? Denk aan directe verkoop aan consumenten via korte ketens, investeren in duurzaamheid om aan maatschappelijke verwachtingen te voldoen of het creëren van toegevoegde waarde door nicheproducten zoals streekproducten of biologische teelt. Binnen het Sterke Erven-thema ‘Bedrijfsstrategieën’ reikt de redactie kennis en inzichten aan die daarbij helpen.
Alle thema's Mest Diergezondheid Wet- en regelgeving Innovatie Maatschappij Familie Energie Natuur & Landschap Bedrijfsstrategieën Ondernemerschap
Jeroen Geerts: „In de top tien van landen waar het goed investeren is staan: Roemenië, Canada, Amerika, Frankrijk, Denemarken en Zweden.”

Investeren in buitenlandse landbouw lonkt

Hoe interessant is het om in de buitenlandse landbouw te investeren met de opbrengst van bedrijfsverkleining of uitkoop? En waar kun je dat het beste doen? En welke haken en ogen zitten daar aan vast?
2022-924Ondernemen

Wijzigen ‘mandje’ Vion juridisch zeer discutabel

Het is twijfelachtig of Vion eenzijdig haar voorwaarden mag wijzigen, zoals ze onlangs deed met uit het ‘mandje’ kieperen van de (aanhoudend hogere) Duitse VEZG-notering. Een rechter zal hierover niet snel een oordeel vellen.
2022-920Markt1 reactie

‘Ga in scenario’s denken voor grote investeringen’

De landbouwsector zit in een turbulente tijd met veel onzekerheden. Moet je dan wel of niet investeren en als je dat doet waarin dan? Die vragen legde Robert Ellenkamp voor aan Pierre Berntsen, directeur Agrarische bedrijven bij ABN Amro.
2022-913Ondernemen

Varkenshouderij uit Est wil fokzeugen koste wat het kost behouden

De Raad van State geeft een Estse varkenshouder minstens nog een paar weken de tijd om maatregelen te nemen om de ammoniak(stikstof)uitstoot bijna te halveren, bleek donderdag na een spoedzaak in Den Haag.
17 september 2022Ondernemen3 reacties
Thijs (links) en Arie van Bommel. Harm, de oudste zoon en niet op de foto, werkt momenteel bij een ander varkensbedrijf. Arie hoopt het bedrijf over een paar jaar aan zijn zoons over te kunnen dragen.

Stikstofonzekerheid houdt Van Bommel in wurggreep

Arie van Bommel uit Milheeze voelt zich als een kat in het nauw gedreven door de overheid. Vanwege de huidige plannen in Brabant moet hij in 2024 minimaal 85 procent ammoniak reduceren. En dat is eigenlijk net vier jaar te vroeg.
2022-86Ondernemen
Vanuit acht stortzaksilo's voert Bessembinder de vleesvarkens op beide locaties. Twee silo's bevatten voer voor de locatie in Wierden waar één rantsoen wordt gevoerd. In Heeten voert hij vier rantsoenen.

‘Ik kan iedereen laten zien dat het varken circulair is’

De nieuwe voerkeuken laat zien welke producten een varken tot waarde brengt. Coen Bessembinder in Heeten vindt deze transparantie belangrijk, zonder de economie uit het oog te verliezen.
2022-826Ondernemen
De modderpoel met weiland is circa 1 hectare groot. Met warm weer geven de dieren vaak de voorkeur aan het liggen in de stal. Slechts enkele dieren wagen zich buiten om modder op de huid te halen.

Zoektocht naar de beste, rustige zeug duurt voort

Bas Antonissen boert biologisch met circa tachtig zeugen in Rucphen (NB). Zijn doel is boeren zoals men dat vroeger deed, met de kennis van nu. Niet in de ‘ratrace’ naar groter of beter. Wel is hij dagelijks bezig met de burger die ook consument is.
2022-710Ondernemen
Stephan Rientjes met op de achtergrond Zichtstal Pleegste: „Ik vind het belangrijk om te vertellen waar ik mee bezig ben."

'Met een brede blik naar de maatschappij kijken'

„Zolang er varkensvlees gegeten wordt, moet dat zo goed mogelijk geproduceerd worden. Voor mij betekent dat ondernemen met een lage milieudruk en met dierenwelzijn hoog in het vaandel", zegt varkenshouder Stephan Rientje
2022-727Ondernemen
Belgisch varkensvlees zou dezelfde internationale reputatie moeten genieten als het Belgisch bier.

‘We moeten onze meerwaarde meer dan ooit verkopen’

Terwijl Belgisch bier internationaal bekend is en rijkelijk vloeit, zit de Belgische varkenssector in zwaar weer. Hoe kan de Belgische varkenshouderijsector de markt van het Belgische varkensvlees weer nieuw leven in blazen?
2022-738Markt

Fotoserie: Nieuwe strostalconcept Xaletto in serrestal

Alexander Grösbrink bouwde een serrestal waarin hij koos voor het nieuwe strostalconcept Xaletto. De varkens kunnen de hele dag woelen en liggen in het stro. Grösbrink verkoopt zijn slachtrijpe Duroc varkens voor een meerprijs rechtstreeks aan slagers.
1 maart 2022Huisvesting
  • 1
  • 2
  • 3
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
Top